Man drikker da ikke vin til maden….
Det påstod Paul Johan Madsen i hvert fald til ølsmagningen i forsamlingshuset d. 25. marts.
Fredag d. 25. marts var der ølsmagning i forsamlingshuset. Paul Johan Madsen, der har arbejdet for Carlsberg bryggerierne i 32 år, fortalte bl.a. om øllets oprindelse og fremstilling.
Han startede med at gøre det klart for os alle, at man kun serverer vin, hvis maden er mislykket. Vin gør, at maden ikke smager af noget, påstod han. Øl, derimod, fremhæver madens gode smag. Han fortalte levende om, hvordan brygger Jacobsen kørte med hestevogn til Tyskland, for at hente gær til ølbrygningen. Gæren blev på hjemturen opbevaret i hans høje hat i en dåse. Det er stadig ”rester” fra denne tyske gær, Carlsberg brygger øl på i dag. Efter en del muntre fortællinger om øl, kom der gang i smagsprøverne. 8 forskellige specialøl, skulle vi smage på. Der var øl, der passede til forretter, øl til hovedretter og sørme også øl til desserter. Der var godt 30 deltagere til ølsmagningen, og det var lige før, der også var 30 meninger om de forskellige øl.
Det var min debut som ”ølsmager”, og helt ærlig, tror jeg ikke, jeg var ret god til det. Paul Johan Madsen, gjorde meget ud af forklare, at man skulle dufte til øllet, inden man smagte på det….. Og jeg må indrømme, at jeg ikke kunne dufte andet end duften af øl. Nogle sagde, det duftede af lakrids, af gran eller af noget helt andet. Kun én gang, kunne jeg fornemme en anden duft end øl…. Og det var en duft, der mindede om nytårsaften, når bordbomben er skudt af… Den øl, duftede af krudt, men smagte helt sikkert bedre.
Undervejs blev der serveret pølsebord, og aftenen sluttede med hyggelig snak ved bordene. Det var rigtig sjovt at prøve, og jeg er da helt sikkert klar, hvis der bliver arrangeret ølsmagning en anden go’ gang.
Mette Johansen