Skjød – et eksotisk sted at bo

Hare, ræv, sikahjort, rådyr, fasaner og agerhøns hører til blandt de dyr, vi almindeligvis ser, når vi bevæger os rund på matriklen – ja, og så er der jo også dræbersneglene, som stortrives overalt.

Paafugl-01Vi ser dog også ofte stålorme og indimellem en snog. Vi har for år tilbage set en over 1 meter lang snog ligge og sole sig ved soklen af en af længerne på gårdspladsen.

Indimellem har vi også besøg af vildsvin i haven, som på forunderlig vis er kommet forbi det dobbelte hegn (med strøm), som omkranser Frijsenborg skoven. Vildsvinenes besøg kan ikke betvivles. De pløjer ganske enkelt græsset op.

Forrige vinter havde vi besøg af en tyr eller ko i haven. Den satte store fodaftryk i den våde plæne, så det var ikke svært at se, at den havde stået og knubbet sig op af husmuren. Den stod i alleen en sen eftermiddag, da jeg kom hjem fra arbejde. Tusmørket gjorde, at jeg havde svært ved at fastslå kønnet, men den så meget, meget stor ud. Væk var den, før vi kunne nå at gøre mere ved den sag.

Hele denne herlige sommer har vi haft en kronhjort boende i vores rapsmark. På stort set samme sted har den gået og gnasket sig mæt. En gang i mellem stikker den hovedet op, så vi kan se det store flotte gevir, som den bærer på hovedet.

I skrivende stund har vi så besøg af en påfugl. Pludselig stod den på trappen og kikkede ind af vores glashavedør. Den har været en tur i haven, men fandt hurtig vejen om til urtehaven, hvor den i hvert fald har forsynet sig med solbær. Hvem mangler mon den?

Kom så ikke og sig, at Skjød ikke er et eksotisk sted at bo.

Susanne, Glæsborgvej 26.

Der er lukket for kommentarer.