Urpremiere på ”Dans din Nabo” i Skjød


Det var en flok forventningsfulde og veloplagte deltagere, som mødte op i Skjød Forsamlingshus fredag aften til premieren på en anderledes form for scenekunst uden tilskuere og optrædende – kun deltagere!
Straks ved ankomsten fik deltagerne hovedtelefoner på og forestillingen var i gang med musik og kommentarer fra værten på ”Radio Dans din Nabo”, som sendte ud i lokalområdet på frekvensen 90,4 Mhz.
Herefter fulgte en række instruktioner, som aktiverede deltagerne i forsamlingshuset og ude i stuerne i lokalområdet.

Senere kom gruppen på en lille gåtur i landsbyen forbi gadekæret og kirken og endte i en lade hos den lokale landmand. Her var mere plads til at udfolde sig og deltagernes bevægelser og kropssprog tog til i intensitet. Oplevelserne vekslede mellem ro, fordybelse og mere kraftfulde bevægelser. Lokale skæbner, drømme og livshistorier blev fortalt og dannede en farverig buket af indre billeder og stemninger.
Efter forestillingen snakkede vi med nogle af deltagerne:
Ung Skjødser: For at være helt ærlig, så har jeg været meget skeptisk omkring alt det her ”Dans din Nabo”. Jeg har tænkt, at det var et meget anderledes og måske et lidt mærkeligt koncept. I dag har jeg været til premiere og det har ændret min mening. Man kan slet ikke beskrive det. Det er så fantastisk og anderledes en oplevelse.

Midaldrende skjødser: Ideen med denne form for scenekunst synes jeg er god. I perioder var jeg i en lettere meditativ tilstand. Jeg holder meget af tovejskommunikation, så jeg var lidt skeptisk i begyndelsen, da jeg skulle dirigeres af et par hovedtelefoner, men kropssproget erstattede min verbale kommunikation.

 

Ung fra Aarhus: Lidt grænseoverskridende, men skægt at gå i sin “egen verden” med lyd i ørerne og sammen med en flok andre mennesker. Sjovt som man sammen i flok, uden at tale sammen, kan finde den samhørighed.

Ældre kommunalpolitiker: Meget nyskabende og flippet på den gode måde! Da jeg læste på seminariet i 1968 ville en forestilling som denne have virket mindre speciel. Men tiderne har ændret sig, så vores oplevelse i aften bliver nok betragtet som meget anderledes og eksperimenterende.

Man kan deltage i ”Dans din Nabo” – en anderledes folkefest frem til 4. oktober.

Der er lukket for kommentarer.