Veloverstået byfest i Skjød

Lørdag d. 22. juni var der byfest i Skjød. En festdag for små og store i alle aldre.

Dagen startede med morgensang og harmonikamusik, hvorefter der var en lille morgenandagt ved præst Peter Ulvsgaard fra Hadsten. Menighedsrådet bød på kaffe og rundstykker, inden der var præsentation af fremtidens køretøjer: en elbil og en elcykel.

Den nye konkurrence gik ud på at bygge en tømmerflåde, der kunne holde sig oven vande med 2 – 3 personer ombord. De skulle sejle tværs over Gadekæret og tilbage igen. Vinderen blev Landsholdet, der – for andet år i træk – vandt håneretten indtil næste års konkurrence.

Efter en dejlig frokost, der blev serveret af Skjød Jagtforening, var der masser af sejlads i kanoer på Gadekæret. Selv om det ikke var solskin, men køligt og blæsende, hyggede skjødserne sig i og på vandet.

Var der ingen ledige kanoer, svømmede og plaskede børnene rundt i vandet – våde ville de være.

Konkurrencen om den Gyldne Kagerulle er altid et populært indslag. Skjødserne spiste sig gennem mange flotte og velsmagende kager, og vinderen blev Solveig Valentin.

Herefter var der hygge, snak og grin i teltet ved Gadekæret, indtil fællesspisningen i forsamlingshuset.

Aftenen tema var: Kina, og salen var pyntet med drager, lamper og flot bordpynt med…..naturligvis kinakål.

Under spisningen skulle vi kåre Årets Skjødser 2013 Jytte HedegaardÅrets Skjødser 2013. Der var indstillet 5 personer til titlen, men det blev Jytte Hedegaard – måske bedre kendt som Forsamlingshus-Jytte, der vandt den flotte pokal. Jytte var vært i Skjød Forsamlingshus i mange år, og fik Skjød gjort kendt vidt omkring.
I dag er Jytte altid klar med gode køkkenråd og hun giver gerne en hånd med i køkkenet til byens arrangementer. Hun er altid i godt humør og møder man hende på sine traveture rundt i Skjød, er der altid tid til en snak og en munter bemærkning.

Byfesten sluttede som den startede, med kaffe på kanden og fadøl i glassene. Foreningerne i Skjød takker byens borgere for den flotte opbakning til arrangementet – selv om vejret ikke helt var på vores side.

 

Der er lukket for kommentarer.