Kunstneren

Så er Skjøds kunstner valgt.

VeoFriisJespersenSå er Skjøds kunstner valgt. Vi fem i kunstgruppen mødtes en aften med projektleder Peter Winding for at vælge blandt de 21 ansøgere.
Det var ikke helt nemt, for det var meget kvalificerede mennesker alle sammen.
Efter en første runde havde vi 10 ansøgere tilbage, som vi så gennemgik en for en, mens vi fik en grundig snak om, hvad vi ville lægge vægt på tidligere værker, materialevalg, bestandighed osv.
En meget vigtig forudsætning for alle var, at det var en kunstner, der vil interessere sig for Skjød og landsbyens beboere, vores historie(r) og omgivelser, så kunstværket kommer til at passe til landsbyen og alle vil føle ejerskab til det og kunne glædes ved det i mange år fremover.
Efter 2½ times koncentration om opgaven var vi alle enige om at pege på en kvindelig kunstner fra København, der var den, der bedst opfyldte vore ønsker. Hun hedder Veo Friis Jespersen, er uddannet billedhugger fra Kunstakademiet i København under Bjørn Nørgaard. Hun arbejder i mange forskellige materialer – bl.a. stål, beton og glas. Det er meningen, at kunstværket skal kunne indvies til efteråret.