Så er sommerfesten i Skjød overstået for i år

Det blev en glad og sjov dag, hvor vejret artede sig rimeligt. Vi startede med flaghejsning og en lille morgenandagt ved Anders Bonde. I år havde han medbragt 4 harmonikaspillere, så der var stemning fra første strofe. Anders er jo en helt utrolig fortæller, og han kommer tit langt omkring i sine historier. I år ingen undtagelse. Her var vi omkring mobiltelefoner, facebook og genbrugspladsen. Men, selv om der bliver grinet højlydt til Anders’ fortællinger, så er der altid en dybere mening bag hans ord, der giver stof til eftertanke. Godt 90 skjødsere var mødt op til morgenandagt og rundstykker, serveret af Skjød menighedsråd. Herefter var der paradekørsel af de fremmødte veteranbiler. Vinderen blev Søren fra Tinning, der kørte i en flot Ford T fra 1924.

Sommerfest-2012-Vinderbilen

Nu var det tid til at starte på sommerfestens nye tiltag: Malerkonkurrencen, hvor 3 hold dystede mod hinanden. Der var et nordhold, et syd- og et oplandshold. Alle hold var opsatte på at lige netop deres kunstværk skulle vinde på aftenens auktion, så der blev holdt strategimøder, tegnet skitser og luret lidt ved konkurrenterne. Jagtforeningen serverede lækker grillmad til frokost, køen var lang, men der var masser af mad, så ingen sultede.

På Gadekæret gik den vilde kanojagt. Det starter altid ud med hyggelige familieture rundt om springvandet og øen. Men… så bliver det tid til de voksnes kanodyst og så går der vandgang i den. Jeg må indrømme, at jeg faktisk ikke ved, hvem der vandt, for alle var i vandet – nogle nåede vist aldrig rundt om øen, men det er rigtig, rigtig sjovt at være tilskuer til.

Sommerfest-2012-Vandgang

Skjød Borger- og Idrætsforening havde opfordret skjødsere til at bage kager og deltage i konkurrencen om Den Gyldne Kagerulle. Der var mange lækre og flotte kager, men det blev Line Svendsen, der løb med den flotte titel.

Aftenens fællesspisning inden Sankt Hansbålet stod Forsamlingshusets bestyrelse for. Der var 100 til spisning, så der var gang i de store gryder. Et fast indslag til aftenens spisning er kåring af Årets Skjødser. Det blev i år Allan Kristensen, der løb med den flotte pokal. Allan er formand for Skjød Borger- og Idrætsforening, han styrer flaghejsningen i byen og er efterhånden blevet Skjøds pedel. Det er næsten dagligt, man kan se Allan i aktion forskellige steder i byen – altid med sin trillebør som fast ledsager. Velfortjent tillykke til Allan.

Sommerfest-2012-Vinderen_af_den_gyldne_kagerulle_Line_Svendsen

Auktionen over dagens kunstværker endte med at oplandsholdet vandt. Deres billede symboliserede erhvervsliv og sammenhold i Skjød.

Sommerfest-Aarets-Skjoedser-2012-Allan-Kristensen

Herefter gik vi i samlet trop til Gadekæret, hvor der var Sankt Hansbål og båltaleren var såmænd Allan Kristensen, Årets Skjødser 2012. Da heksen skrigende var futtet afsted til Bloksbjerg var der kaffe og kage klar i forsamlingshuset, der var stadig masser af fadøl og der var glad musik på husets musikanlæg…. så sommer-sankthans-festen fortsatte flere timer endnu.

Sommerfest-2012-oplandsholdets-vinderbillede

Byens foreninger siger tak til skjødserne for opbakning til årets sommerfest.

Der er lukket for kommentarer.